VEILIGHEID

Een constante en stabiele naalddiepte

De SkinPen werkt altijd in de dermis, een laag bindweefsel die onder de opperhuid (hypodermis) ligt. In de dermis wordt collageen en elastine gevormd. De naalddiepte van de SkinPen kan in tegenstelling tot andere microneedling systemen op de naald zelf worden ingesteld op een diepte tussen de 0.25 en 2.5mm. Hierdoor kan de naald nooit dieper of oppervlakkiger in de huid dan ingesteld, waardoor de veiligheid van de behandeling gegarandeerd is. Er wordt dus altijd in de dermis gewerkt. Bovendien is de ingestelde naalddiepte gegarandeerd stabiel door de zelf-detectie-functie in de SkinPen. Het systeem detecteert hierdoor zelf het huidtype en past daar de penetratie snelheid op aan, variërend van 6300 tot 7700 rpm.

Zuivere microkanaaltjes

De SkinPen maakt zichzelf een uniek microneedling systeem door de superieure naaldkwaliteit. Een steriele cartridge met kaarsrechte naaldjes van chirurgisch staal zorgen voor bewezen zuivere microkanaaltjes in de huid. Hierdoor wordt de huid niet beschadigd en het natuurlijke genezingsproces in de huid geactiveerd. Bovendien beschikken de naaldcartridges over een veiligheidsmechanisme, dat ervoor zorgt dat elke naaldcartridge maar één keer gebruikt kan worden. Hierdoor blijven de naaldjes scherp en is de kans op kruisbesmetting (het overbrengen van andermans bloed en/of ziektes) hierdoor 0%.

Geen kruisbesmetting van lichaamsvloeistoffen

Bescherming tegen het binnendringen van lichaamsvloeistoffen is van het grootste belang bij microneedling systemen om ervoor te zorgen dat bloed en / of vloeistoffen tijdens een behandeling niet in het apparaat terechtkomen. Mocht dit zo zijn, dan kan dit bloed worden overgebracht tijdens een volgende behandeling op een ander persoon. Kruisbesmetting wordt op 3 manieren tegengegaan:

  • Naaldcartridge is 100% afgedicht, waardoor er dus geen kans is op lekken.
  • Het systeem heeft een ultrasone afdichting en is waterdicht, zodat er geen vloeistoffen in kunnen komen.
  • Bij iedere behandeling wordt een nieuwe naaldcartridge geleverd (deze is na de behandeling ook niet meer bruikbaar, zodat er voor iedere behandeling een nieuwe naaldcartridge gebruikt moet worden). Ook wordt er een Bio-Sheath gebruikt welke het hele apparaat bedekt en zorgt voor extra bescherming.

Wil je weten waar je terecht kunt voor een behandeling?